Neznosno

FOTO: Zaradi 3-kilogramskega tumorja ne more niti hoditi

R.T.
25. 8. 2017, 18.42
Posodobljeno: 25. 8. 2017, 18.49
Deli članek:

Malčica ne more niti hoditi, saj njena desna roka tehta kar 3 kilograme.

Profimedia

2-letna Shakiba iz Bangladeša ima obliko ne-rakastega tumorja, zaradi katerega ne more ne hoditi ne stati.

Tumor tehta več kot ves preostali del njenega telesa, zato pade vsakič, ko se pobere na noge.

Poleg tega, da ima zaradi tumorja motnje v rasti, ima 2-letna Shakiba tudi psihološke težave, saj se je izogibajo sosedje in ostali otroci. Bojijo se namreč, da bi se njenega stanja nalezli tudi sami.

Profimedia

Shakibin oče, 23-letni Abdul Sattar je delavec, ki na mesec zasluži ekvivalent 40 evrom. Njenega zdravljenja si tako družina ne more privoščiti.

21-letna mati Chabina Begum pa je zaskrbljena nad hčerkinim socialnim razvojem. “Tako si želi igrati se z drugimi otroci v soseski, a ljudje se bojijo, da se bodo njihovi otroci okužili. Boleče je gledati, kako se ljudje obnašajo do najinega otroka. Ne more sedeti ali hoditi, ko želi narediti nekaj korakov, pade. Cel dan se igra z mobilnim telefonom. Popolnoma sva uničena, ko jo gledava.”

Profimedia

Starša sta Shakibo peljala k vsem zdravnikom v vasi in okolici, a nihče ji ne zna pomagati. “Rekli so mi, naj jo peljeva v Dako, a nimava denarja, da bi plačala pot, kaj šele račun bolnišnice,” je potarnal oče Abdul.

Starša sta se nedavno bornila na lokalno aktivistko Mamum Biswas, ki je fotografije malčice objavila na spletu. Sedaj so se zganili lokalni zdravniki in iščejo način, kako bi ji lahko pomagali.

Profimedia

Profimedia