Vaščani trepetali

Skrivnost majhne vasice: Prijatelja nenadoma umrla med večerjo

S.R.
9. 8. 2017, 19.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 19.39
Deli članek:

Skrivnostna smrt dveh prijateljev, ki sta nenadoma umrla med večerjo, že ves teden krati spanec vaščanom majhne francoske vasice Authon-du-Perche. Na njunih telesih ni bilo znakov nasilja.

Administrations à Authon-du-Perche
Smrt prijateljev je v vasici Authon-du-Perche sprožila številne govorice.

38-letnega Olivierja Boudina in 69-letnega Luciena Perota je na njunem domu v četrtek zjutraj našla soseda, ki je najprej domnevala, da ju je uspavala burna noč, podkrepljena z alkoholom. Ko se je pozneje vrnila, jo je pričakalo isto prizorišče, zaradi česar je okoli poldneva poklicala policijo.

Ti so naleteli na zagoneten prizor. Boudin je nepremično ležal na hrbtu na tleh terase, medtem ko je Perot skručeno sedel na stolu za mizo, pred njim pa je še vedno stal napol prazen krožnik. Njuno večerjo so sestavljali vino, sir, pečena govedina, konzerviran fižol in francoska štruca. Po navedbah preiskovalcev na njunih telesih ni bilo znakov nasilja, prav tako na samem kraju dogodka ni bilo znakov kaznivega dejanja, izključili so tudi možnost ropa.

Prizorišče je bilo videti »kot bi se nenadoma ustavil čas,« je za britanski The Guardian opisal lokalni župan. Preiskovalci so proučevali več možnosti, tako so poskušali ugotoviti, ali gre za umor in samomor ali pa za zastrupitev, vendar sta obdukciji pokazali drugo sliko. Izkazalo se je, da se je 69-letni Perot zadušil na kosu govedine, ki je zaradi manjkajočih zob ni dodobra prežvečil, medtem ko je mlajši Boudin, ki naj bi ga že v preteklosti pestile težave s srcem, umrl zaradi srčnega napada, domnevno takrat, ko se je do smrti dušil njegov prijatelj.

Vaščani bodo odslej spali mirno, saj sta umrla naravne smrti, v vasi pa se ni zgodilo nič zloveščega.