Slabo obnašanje

Kanadski pevec dobil vzgojno klofuto od kitajskih oblasti

R.T.
21. 7. 2017, 08.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kanadski popularni pevec Just Bieber, ki bo jeseni koncertiral po Aziji, se ne bo ustavil na Kitajskem, saj so mu oblasti prepovedale nastop. Ne zaradi glasu pač pa zaradi obnašanja.

Reuters
Justin Bieber.

Bieber se bo na azijski turneji ustavil v Indoneziji, na Japonskem, Filipinih, v Singapurju in Hong Kongu. Kitajski oboževalci pa ga ne bodo mogli videti v živo.

Pekinški urad za kulturo je namreč v izjavi za javnost razložil, da slabo obnašanje kanadskega pevca, ki je v preteklosti že večkrat imel težave s policijo, ni primerno za kitajsko javnost.

»Justin Bieber je talentiran pevec, a je prav tako kontroverzen mladenič,« so zapisali na uradu. »Po našem mnenju je bil vpleten v serijo slabih dejanj, tako v osebnem življenju kot ob njegovem prejšnjem koncertu na Kitajskem, kar je povzročilo nezadovoljstvo v javnosti.«

Pevec je leta 2013 namreč že nastopal v Pekingu, kitajsko javnost pa so razburile fotografije, na katerih ga njegovi telesni stražarji nosijo po Kitajskem zidu.

Na uradu so sicer poudarili, da ne gre za permanentno prepoved nastopanja. »Upamo, da bo Justin Bieber med odraščanjem uspel izboljšati svoje obnašanje in mu bo javnost postala spet naklonjena.«