Vročina

Presegli smo 35 stopinj Celzija: še bo vroče in soparno, prihaja pa preobrat

T.L.
21. 7. 2017, 08.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Po nižinah bo sredi dneva in popoldne še vedno velika toplotna obremenitev. V četrtek se je temperatura v delih države povzpela nad 35 stopinj Celzija.

Profimedia
V ponedeljek se obeta sprememba vremena.

Pred nami je vroč petek in tudi vroč konec tedna. Opozorilo vremenoslovcev, da bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, je še vedno aktualno. In tudi bo, vse do ponedeljka.

V četrtek je temperatura po nekaterih delih države presegla 35 stopinj Celzija. Danes bo za kakšno stopinjo manj vroče, bo pa zaradi več vlage v zraku bolj soparno, opozarjajo vremenoslovci. Povečini bo sončno, popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj vročinskih neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 34 stopinj Celzija, so napovedali na Agenciji za okolje.

Sobota bo večinoma sončna, popoldne ali zvečer bo nastala kakšna vročinska nevihta, pihal pa bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 29 do 36 stopinj Celzija.

V nedeljo bo precej jasno in vroče. Popoldne ali zvečer bodo predvsem v severni Sloveniji možne vročinske nevihte. Še bo pihal jugozahodnik. V ponedeljek pa bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami.

Morje ima v teh dneh med 26 in 28 stopinj Celzija.