Odgovori državljanom

Putin: Rusija je bila deležna sankcij skozi celotno zgodovino

B.K.
15. 6. 2017, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da so bile sankcije proti Rusiji uvedene pod takšnimi in drugačnimi pretvezami skozi celotno zgodovino države.

Reuters
Vladimir Putin odgovarja na vprašanja državljank in državljanov.

Rusija je morala vedno živeti pod takšnimi in drugačnimi sankcijami, je dejal Putin v tradicionalnem vsakoletnem pogovoru z državljani.

“Ko so naši svetovni partnerji videli Rusijo kot resno konkurentko, so vedno uvedli nekakšne omejitve na podlagi različnih pretvez. To se je dogajalo skozi celotno našo zgodovino, sploh ne govorim o Sovjetskih časih, dogajalo se je že prej. Nič presenetljivega ni v tem,” je Putin povedal na televizijski oddaji, kamor ga enkrat letno kličejo državljani iz celotne federacije.

Odnosi med Rusijo in zahodnimi državami so se sicer poslabšali leta 2014, ko so prebivalci ukrajinskega Krima na referendumu izglasovali odcepitev od Ukrajine in pridružitev Rusiji. Ta je krim nemudoma aneksirala, kar je zmotilo ZDA in prestrašilo nekatere evropske državnike.

Letošnja ‘Neposredna zveza s predsednikom’ je že petnajsta zapovrstjo v dolgi Putinovi vladavini. Gre za letno TV oddajo, kjer predsednik ruske federacije odgovarja na neposredna vprašanja ruskih državljank in državljanov.