Teroristični napad

VIDEO: Trenutek, ko so streljali policisti: Šlo je za življenje in smrt

G.G./STA
4. 6. 2017, 19.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Londonska policija je danes sporočila, da je osem policistov, ki so v soboto zvečer ubili tri napadalce v središču britanske prestolnice, izstrelilo 50 nabojev.

Profimedia

"Šlo je za življenje in smrt. Tam so bili trije moški, ki so imeli na sebi nekaj podobnega samomorilskim pasovom. Treba jih je bilo nemudoma ustaviti," je na novinarski konferenci dejal predstavnik metropolitanske policije Mark Rowley. "Nisem presenečen, da so policisti izstrelili tako veliko število nabojev, saj so mislili, da gre za samomorilske pasove," je dodal. Kasneje se je sicer izkazalo, da so bili pasovi lažni.

Policija je vse bolj prepričana, da so napad izvedli samo ti trije posamezniki. "Moramo ugotoviti, ali je bil še kdo vpleten v načrtovanje," je še povedal Rowley, ki ni razkril identitete napadalcev.

Veliko Britanijo je v soboto pretresel nov teroristični napad. Na Londonskem mostu je vozilo zapeljalo v pešce in jih pokosilo, nakar so iz njega izstopili trije moški z dolgimi noži in na bližnji tržnici Borough začeli zabadati mimoidoče. Pri tem so ubili najmanj sedem ljudi, skoraj 50 pa so jih ranili.