Čokoladna torta

Trump med ukazom za raketiranje Sirije jedel torto

B.K.
13. 4. 2017, 11.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Trump je ukazal izstrelitev 59 izstrelkov na sirsko zračno bazo medtem, ko je s kitajskim kolegom jedel čokoladno torto.

profimedia
Fotografija je simbolična.

Ameriški predsednik Donald Trump se je v intervjuju za Fox Business pohvalil, da je med ukazom za raketiranje letalske baze v Siriji, s kitajskim predsednikom Ši Džinpingom jedel torto.

“Končala sva z večejo, jedla sva posladek. Imela sva najlepši kos torte, ki ga lahko vidite. In predsedniku Šiju je bila všeč,” je povedal Trump. “Dobil sem obvestilo od generalov, da so ladje na mestu in pripravljene. Odločili smo se za to in izstrelili rakete.”

Trump je torej naročil izstrelitev 59 raket tipa tomahawk med tem, ko sta se s kitajskim predsednikom sladkala s čokoladno torto.

“Rekel sem, ‘Gospod predsednik, naj vam nekaj razložim. Ravnokar smo izstrelili 59 izstrelkov.'” Na vprašanje voditeljice intervjuja, kako se je na to izjavo odzval predsednik Ši, je Trump odgovoril, da je najprej za 10 sekund utihnil in nato tolmača zaprosil naj mu še enkrat ponovi, kar je povedal Trump. “Mislil sem, da to ni dober znak,” je povedal Trump. A Ši Džinping se je po njegovih besedah odzval pozitivno “Rekel je, da nima problemov s tem.”