Mame ne najdejo

Morilec enoletnega sina iskal pomoč pri sosedu

R.T.
13. 4. 2017, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Z ubojem enoletnega otroka se te dni ukvarjajo tudi na višjem sodišču v Beogradu. Obtožen je malčkov oče, 25-letni Kurteši Kurtić iz Zemuna.

Profimedia (slika je simbolična)
Fotografija je simbolična.

Na zadnji obravnavi so zaslišali soseda obtožena Kurtića. "Prišel je k meni in me prosil za pomoč. Rekel je samo, da mora otrok nujno v bolnišnico, nisem ga vprašal, kaj se je zgodilo, niti mi ni sam pojasnil, kaj je bilo z otrokom. Šele ko so malčka prinesli v avtomobil, sem opazil da pomodrel. Pozneje v bolnišnici sem slišal, da je otrok v kritičnem stanju," je na zaslišanju povedal sosed.

Obtožnica bremeni Kurtića, da je 17. junija 2015 surovo pretepel svojega sina, ker je podvomil, da otrok ni njegov. Zločin se je zgodil v popoldanskem času, ko je otrok ostal v stanovanju sam z očetom. Tožilec vztraja pri svoji trditvi, da gre za težji uboj, za katerega je zagroženo do 40 let zaporne kazni. 

Mame, ki je kronska priča, ne najdejo

Ključni moment v sojenju bo soočenje Kurtića in njegove izvenzakonske partnerice G.M., ki je prva videla mrtvega otročička. Decembra je ni bilo na sodišče, vročevalci sodne pošte pa je, kako podobno slovenskim razmeram, ne uspejo najti in ji izročiti vabila za prihod na sodišče.

Od G.M. pričakujejo, da bo razjasnila, kaj se je dogajalo 11. junija 2015 v stanovanju v Zemunu. G.M. je namreč po prihodu domov zagledala nepremičnega malčka in je prva govorila z obtoženim Kurtićem, ki pravi, da je bil tako pijan in pod vplivom različnih tablet, da se ničesar ne spomni.

Obramba, ki jo zastopa odvetnik Dragomir Mrdalj, trdi, da obtoženi ni odgovoren za smrt otroka, saj naj bi malček imel možnost preživetja, če bi ga operirali takoj po sprejemu v bolnišnico. 

Kurtić naj bi med zaslišanjem na sodišču, kot po navedbah virov pišejo lokalni mediji, izvedel šele ob privedbi na tožilstvo.

Šele ko mu je tožilec povedal, da je osumljen težkega uboja, naj bi izvedel za smrt svojega otroka. Da je otrok mrtev, naj bi dojel, ko je tožilec od njega zahteval, da se izreče glede svoje krivde. Takrat naj bi, po navedbah vira planil v jok in začel kričati: “Sem mar jaz sam morilec lastnega sina!?”, še piše Blic.