Ko jagenjčki umolknejo

VIDEO: Nekdaj bunga-bunga mladoletnice, danes miluje jagenjčke

M.K.
15. 4. 2017, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Silvio Berlusconi kakršnega še niste videli.

YouTube / zajem zaslonske slike
Več italijanskih medijev je pred kratkim pisalo o tem, da je Silvio Berlusconi postal vegetarijanec.

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je razjezil mesno industrijo v naši zahodni sosedi, s tem da se je priključil vegetarijanski kampanji in posvojil pet jagenjčkov, ter jih tako rešil pred velikonočnim zakolom.

Italijanska liga za zaščito živali je objavila propagandni video posnetek, v katerem sodeluje tudi nekdanji premier. Na posnetku objema in ljubkuje mlade jagenjčke in jih doji s stekleničko.

80-letni mogotec na posnetku nastopa pred propagandno tablo z napisom: “Obvarujte življenje, odločite se za vegetarijansko veliko noč,” temu pa sledi sporočilo, da bi morali vsi ravnati podobno kot Berlusconi, ki je rešil pet jagenjčkov pred zakolom za velikonočne praznike, piše britanski časnik The Guardian.

Kontroverzni italijanski permier je bil leta 2013 izključen iz senata zaradi davčnih utaj in prevar, njegova stranka Forza Italia pa je še vedno tretja največja stranka v državi, saj jo podpira kar 12 odstotkov volivcev.
Velikonočna tradicija v Italiji vključuje tudi jagnjetino, vendar pa zadnjih nekaj let, prav zaradi velikega števila vegetarijanskih kampanj, prodaja mesa v sosednji državi neprestano upada.

Poteza nekdanjega premiera je razjezila mesni lobi, predstavniki mesne industrije so zato ljudstvo pozvali k bojkotu propagandnega videa, v katerem nastopa milijarder in medijski tajkun. Prav tako so pozvali oglaševalce, naj bojkotirajo njegove medije.

“Prav neverjetno je, da oseba, ki je doma v poslovnem svetu, sodeluje v uničevanju mesne industrije, samo za to, da bi pridobil glasove volivcev iz vrst vegetarijancev,” sporočajo jezni mesarji.

YouTube / zajem zaslonske slike