Menjava

Kdo je novi predsednik uprave Mercatorja?

STA/B.K.
5. 4. 2017, 16.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dosedanji predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič je danes sporazumno odstopil s tega položaja, nadzorniki pa so na njegovo mesto za pet let imenovali Tomislava Čizmića.

jatrgovac.com
Novi predsednik uprave Mercatorja, Tomislav Čizmić.

Tomislav Čizmić je ob imenovanju poudaril, da vodenje Mercatorja prevzema v polni skrbi za kupce, zaposlene, dobavitelje in družbeno okolje na vseh trgih. Mesto predsednika uprave Čizmić prevzema s četrtkom.

Spomnil je, da Mercator, ki je od 2014 v večinski lasti Agrokorja, ostaja največji zaposlovalec v Sloveniji, ki bo, kot je zagotovil, tudi vnaprej izpolnjeval vse svoje obveznosti do zaposlenih, dobaviteljev, bank upnic in države. Do menjave v vodstvu družbe sicer prihaja v času velikih finančnih težav Agrokorja, Toniju Balažiču pa bi mandat potekel jeseni 2019.

"Seveda se zavedam trenutne kompleksnosti situacije, vendar sem prepričan, da bomo delali dobro in izpolnjevali vse prevzete obveznosti do naših partnerjev ter nadaljevali razvoj Mercatorja in krepili njegov položaj na trgu," je dejal.

Čizmić dobro pozna poslovni sistem, saj se je skupini Mercator pridružil leta 2013, sprva kot član uprave, kasneje pa tudi kot predsednik uprave Mercator Hrvaška. Septembra 2014 je prevzel vodenje najzahtevnejšega projekta v skupini, in sicer projekta integracije in realizacije sinergij Mercatorja in Agrokorja na petih trgih.

V začetku lanskega leta je kot pomočnik generalnega direktorja Mercator Srbija vodil pripravo novega poslovnega modela Mercator Srbija. Kariero v Mercatorju pa je kot pomočnik člana uprave in direktor področja poslovne podpore nadaljeval v Sloveniji, kjer je vodil upravljanje najpomembnejših projektov na ravni Poslovnega sistema Mercator.