Še vedno na prostosti

Nov napad v Düsseldorfu: napadalec z mačeto terorizira mesto

J.P.
10. 3. 2017, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Le nekaj ur po tistem, ko je moški z območja nekdanje Jugoslavije s sekiro napadel ljudi na železniški postaji, je mesto pretresla novica o novem napadu.

Profimedia
Po besedah policije napad ni povezan z včerajšnjim.

Neznanec je na parkirišču Kalkumer Schloßallee v Düsseldorfu z mačeto napadel 80-letnega moškega – ta v napadu ni utrpel hujših poškodb, napadalec pa je še na begu. Po prvih podatkih napad ni povezan z včerajšnjim.

Žrtev je končala v bolnišnici; bližnja šola Theodor-Fliedner-Gymnasium je, da bi zavarovala učence in učitelje, zaprla svoja vrata. Policisti trenutno prečesavajo gozdnato območje v neposredni bližini kraja napada, iščejo ga tudi s helikopterji.

Duševne težave

Za sekiro naj bi včeraj prijel 36-letni Fatmir H., ki naj bi prihajal iz Kosova, poroča MailOnline. Po navedbah policije ga mučijo duševne težave. Osumljenca so takoj po napadu, ki se je zgodil okrog 21. ure, že prijeli. Policija, ki je izključila teroristično ozadje, je še sporočila, da je moški, ki živi v mestu Wuppertal, napad izvedel sam. 

V napadu so bili trije ljudje hudo ranjeni, štirje pa lažje. Napadalec je svoje žrtve izbiral naključno, med begom pred policijo pa skočil z mostu in se poškodoval.