Prevaranti na delu

Pozor, kljub podobnosti strani ne nasedajte lažnemu e-sporočilu!

T.L.
10. 3. 2017, 12.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tudi ob tem poskusu prevare imejte v mislih prvo in zlato pravilo varnosti na spletu: nikakor ne posredujejo osebnih podatkov, uporabniških imen ali gesel.

Bobo
Fotografija je arhivska.

V Telekomu Slovenije uporabnike spletne pošte Telekoma Slovenije opozarjajo, naj bodo pozorni na lažna elektronska sporočila, napisana v slabi slovenščini, v katerih pošiljatelj poziva uporabnika, da prebere pomembno obvestilo, ki ga s povezavo preusmerja na lažno spletno stran za prijavo, ki zahteva posredovanje uporabniškega imena in gesla. Navedenih sporočil ne posreduje Telekom Slovenije.

"Gre za očitno zlorabo identitete blagovne znamke Telekom Slovenije. Čeprav je spletna stran, ki se pri tem uporabnikom odpre, vizualno podobna spletni strani za prijavo v e-pošto Telekoma Slovenije, je kar nekaj znakov, ki kažejo na to, da je stran lažna. Najočitnejši je ta, da se stran ne nahaja na pravem naslovu https://prijava.siol.net/posta/. Uporabnike opozarjamo, naj na tovrstna sporočila ne odgovarjajo in naj ne sledijo povezavam, navedenih v sporočilih, predvsem pa nikakor komurkoli ne posredujejo osebnih podatkov, uporabniških imen ali gesel. Ko takšne primere zaznamo, od upravljalcev platforme vedno zahtevamo, da sporno spletno stran nemudoma odstrani," uporabnike opozarjajo na Telekomu Slovenije. 

Za dodatne informacije in pomoč so na voljo na brezplačnih številkah 080 8000 in 041 700 700 ali prek e-naslova info@telekom.si.