Drama v Barceloni

Tovornjak z jeklenkami plina drvel skozi mesto

M.K.
21. 2. 2017, 13.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Španska policija je s streljanjem ustavljala tovornjak, ki je polno naložen z jeklenkami plina drvel po cestah proti središču Barcelone,

Reuters
Tovornjak je bil ukraden, so sporočile mestne oblasti.

Moški je z ukradenim tovornjakom, ki je bil natovorjen v desetinami jeklenk plina butana, vozil v smeri proti mestnemu pristanišču. Voznika so policisti uspeli ustaviti šele po divjem pregonu in potem, ko so nanj streljali. Preden so ga končno uspeli ustaviti in aretirati, je voznik med divjo vožnjo in pregonom večkrat trčil v druga vozila, je sporočila policija. Trije ljudje so bili lažje ranjeni, med drugim Brazilka, ki jo je v nogo zadela ena od jeklenk.

Reuters
Na vetrobranskem steklu tovornjaka so vidni sledovi streljanja policistov.

Aretirani voznik je švedski državljan in po poročanju lokalnih medijev, naj bi bil pod vplivom drog. Po aretaciji so ga prepeljali v bolnišnico na psihiatrični pregled. Notranji minister Juan Ignacio Zoido je poudaril, da nimajo namigov, da je voznik načrtoval teroristični napad.

"Slišali smo sirene in videli tovornjak, ki je drvel po cesti v nasprotni smeri vožnje. Za njim sta se podila dva policijska motocikla. Motorista sta z orožjem merila v voznika. Kmalu zatem so ga prijeli in med aretacijo se ni upiral," je po pisanju lokalnih medijev povedala priča dogodka.

Reuters
Nevarni tovor so preložili na drug tovornjak.