Materinski nagon

FOTO: Otročiček z zavračanjem dojenja mladi mami rešil življenje

S.R.
20. 2. 2017, 19.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ker je otrok 26-letne mamice med dojenjem zavračal desno dojko, se je ta odločila za obisk zdravnika. Mali Teddy je s tem mladi mamici rešil življenje.

Profimedia
Mali junak in njegova ponosna mamica.

26-letna Sarah Boyle iz britanskega mesta Staffordshire pravi, da je njen sin Teddy vsakič, ko ga je pristavila k desni dojki, zajokal in se upiral.

»Očitno je Teddy zaznal, da je mleko v desni dojki drugačnega okusa, zato ga je zavrnil. Zdravnik mi je dejal, da česa takšnega še ni doživel ter da je popolnoma osupel in začuden,« opisuje Sarah. 

Sarah je pojasnila, da na začetku z dojenjem ni bilo težav, dokler ni pred petimi meseci opazila, da je njena desna dojka manjša, njeno delovanje pa slabše. Ker so ji v preteklosti tam že odkrili cisto, se je posvetovala z zdravniki, ki pa so jo pomirili, saj da ni razloga za zaskrbljenost. Vendar je Teddy, ki je bil takrat star šest mesecev, začel desno dojko povsem zavračati. »Ni se ji želel niti približati,« pravi Sarah. 

Ko se v osmem mesecu starosti na desno dojko še vedno ni želel dojiti, se je odločila za ponovni obisk osebnega zdravnika, ta pa jo je tokrat napotil v bolnišnico. »Čutila sem, kot da mi Teddy želi nekaj sporočiti. Lahko bi rekli, da je šlo za materinski nagon,« pravi. Po pregledu in biopsiji so ji postavili diagnozo trojno negativnega raka dojke, ki je ena najbolj agresivnih oblik raka. »Um se mi je popolnoma zmračil. En trenutek sem uživala ob izkušnji materinstva, naslednji trenutek pa so mi povedali, da potrebujem zdravljenje, ki mi lahko reši življenje,« opisuje. Zdravniki so ji razkrili tudi, da se je rak v cisti začel razvijati ravno v obdobju, ko je Teddy začel zavračati dojenje.

Profimedia
Tisti pravi Superman.

»Teddy je moj heroj – če ga ne bi bilo, ne bi niti pomislila na raka. Osebni zdravnik mi je dejal, da se mati in otrok prek dojenja zbližata, v mojem primeru se je zgodilo še mnogo več, rešilo mi je življenje!« pravi Sarah, ki se zdaj zdravi s kemoterapijo, načrtuje pa tudi odstranitev obeh dojk.