Pesek v oči?

Medtem ko zapravlja davkoplačevalski denar, pridiga o varčevanju

T.L.
19. 2. 2017, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Donald Trump očitno ne more živeti brez svoje rezidence na Floridi in se tja vrača vsak konec tedna. Pot pa plačujejo davkoplačevalci.

Profimedia
Donald Trump

Zariplega obraza in z jeznim tomom glasu je Donald Trump v slogu predvolilnih shodov nagovoril svoje podpornike v Melbournu na Floridi. Trump že vsak konec tedna preživlja v svoji bogataški rezidenci Mar-a-Lago, kar ne bi bila težava, če ne bi njegovih potovanj, varnostnikov in predsedniku države primerne logistike plačevali ameriški davkoplačevalci.

Že tretji konec tedna je Trump s spremstvom preživel "na drugem koncu države", ameriški mediji pa so že izračunali, koliko Trumpov vikend razvajanje stalo davkoplačevalce: trije vikendi, ki jih je preživel na Floridi, so davkoplačevalce stali 10 milijonov dolarjev. In še nekaj: poleg tega 500.000 dolarjev dnevno (!) davkoplačevalce stane tudi Melaniina odločitev, da bo s sinom Barronom živela v New Yorku. 

Preberite še: Nekdanji minister se sprašuje: Kaj je kadil Trump?

No, Trump pa navdušenim podpornikom na Floridi ni razlagal, zakaj se vsak konec tedna na njihove stroške vozi v svoje luksuzno domovanje, je pa med drugim navdušeno razlagal, koliko denarja jim bo prihranil ob izgranji predsedniškega letala. Kako je sam poklical v družbo Boeing in zahteval znižanje cene in da njegova nasprotnica tega ne bi naredila, če bi bila izvojena ...

Predsednik si je po bentenju čez medije, o čemer smo poročali, privoščil tudi nekaj vprašljivih izjav. Okoljevarstvo nikoli ni bila njegova močna plat, no, to je dokazal tudi z govorom na Floridi. Podpornikom je obljubil, da bodo pod njegovim vodstvom ZDA energetsko neodvisne in da se v državo vrača rudarstvo. Poudaril je, da bodo začeli z izkopavanjem "zelo čistega premoga". Kakšen je "zelo čisti premog", pa najbrž ve le Trump in njegovi svetovalci.