Islamska država

Strokovnjak za eksplozive se je pognal v zrak

B.K.
1. 2. 2017, 16.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Iraški pripadnik teroristične organizacije Islamska država je med namestitvijo obcestne mine po nesreči v zrak pognal sebe in svojega kolega.

Reuters
Pripadnik afganistanske vojske med deaktivacijo obcestne mine.

Abu Abdullah je bil del ene izmed celic teroristične skupine, ki se je ukvarjala z nastavljanjem eksplozivnih pasti. Med nameščanjem mine na cesti v iraškem mestu Širkat pa je očitno storil napako, zaradi katere sta s kolegom izgubila življenje. Po poročanju lokalnih medijev je Abdullahovo smrt že potrdil varnostni uradnik iraške vlade.

Islamska država je zadnje mesece pod velikim pritiskom koalicijskih sil, ki skušajo izpod njihovega primeža osvoboditi še zadnja mesta na bližnjem vzhodu.

Nesreče pri postavljanju min niso redkost. Prejšnji mesec je tako med pripravo eksplozivov življenje izgubil afganistanski Taliban Kamal Khan in njegovi štirje sinovi. Khan je bil eden izmed najboljših proizvajalcev obcestnih min v Afganistanu.

Teroristične in gverilske organizacije sicer redno uporabljajo tovrstne mine, saj so relativno poceni, naredijo pa veliko škode.