Zaslužek

Zakonca Obama še bogatejša od Clintonovih?

J.P.
27. 1. 2017, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bosta zakona Obama po izselitvi iz Bele hiše bogatejša od Clintonovih? Povsem verjetno.

Profimedia
Zaslužkarska rekorderja med predsedniškimi zakonci? Povsem verjetno.

Nekdanjemu predsedniku Združenih držav Amerike bi lahko za pisanje spominov v žep kanilo 18,5 milijona evrov predujma, poroča Hollywood Report. S čimer bi krepko presegel zaslužek, s katerim so v pisanje spominov premamili Billa Clintona. Ta je dobil slabih 14 milijonov evrov predujma.

Zgodovinar Julian Zelizer je prepričan, da bo Obama za svoje spomine dobil več denarja kot pa ostali predsedniki zaradi »širine fascinacije«, ki jo do njega gojijo Američani.

Nekdanja prva dama Michelle Obama naj bi prav tako dobila več kot 7,4 milijona predujma, ki ga je po škandalu z Monico Lewinsky dobila Hillary Clinton.

Še tretja knjiga

Barack Obama je pred kratkim dejal, da bo dokončanje tretje knjige spominov po izselitvi iz Bele hiše na vrhu njegovega seznama prioritet. Njegovi knjigi Sanje mojega očeta in Pogum za upanje sta bili prodani v petih milijonih izvodov. Bill Clinton je prodal 2,2 milijona izvodov Mojega življenja, George W. Bush 2,6 milijona izvodov Točk odločitve. Hillary Clinton naj bi za Težke odločitve prejela slabih 13 milijonov evrov predujma, potem ko je končala svojo kariero državne sekretarke. Knjiga je pogrnila na celi črti.