Skrivnosten glede premoženja

Trump ne bo razkril svoje davčne napovedi

STA/B.K.
23. 1. 2017, 10.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predsednik ZDA Donald Trump ne bo objavil svoje davčne napovedi. Dokumenti naj njegovih podpornikov ne bi zanimali, je dejala njegova glavna svetovalka Kellyanne Conway.

Profimedia
Donald Trump

Conwayjeva trdi, da odločitev za nerazkritje davčnih napovedi ne predstavlja težav Trumpovim volivcem. "Vseeno jim je. Večino Američanov zanima le, kakšne bodo njihove davčne napovedi, ne predsednikove," je povedala predsednikova svetovalka.

Ravno nasprotno sicer kaže pred kratkim opravljena javnomnenjska raziskava časnika Washington Post in televizije ABC, ki je pokazala, da 74 odstotkov Američanov - med njimi tudi 53 odstotkov republikancev - meni, da bi Trump moral javno razkriti te dokumente.

Trump je prvi predsednik v več desetletjih, ki ni razkril svojih davčnih napovedi in to še vedno zavrača. Tekom predvolilne kampanje se je izgovarjal, da jih ne more razkriti zaradi revizije zvezne davkarije.

K oddaji svoje davčne napovedi je novega predsednika ZDA sicer pozvala tudi spletna stran Wikileaks, ki je po izjavi Conwayeve javno pozvala tiste z dostopom do Trumpove napovedi, da naj jim jo pošljejo.