Mehika

VIDEO: Dijak ustrelil tri sošolce

M.K./STA
18. 1. 2017, 18.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dijak na srednji šoli v mehiškem mestu Monterrey je danes s strelnim orožjem hudo ranil tri sošolce in zatem v poskusu samomora še sebe.

Reuters

Pred tem so predstavniki šole pristojnim sporočili, da so bili v streljanju ubiti trije ljudje, vendar se je ob prihodu reševalcev izkazalo, da so bili hudo ranjeni.

Napad je posnela varnostna kamera v učilnici.

Posnetek prikazuje najstnika, ki je hitro in hladnokrvno iz neposredne bližine izstrelil sedem strelov v sošolce in učiteljico,ki so sedeli v šolskih klopeh. Dve izmed žrtev, ki ju je zadel, sta se takoj zgrudili. Strelec, ki je bil videti zbegan, je nato s pištolo nameril v svojo glavo in dvakrat potegnil sprožilec, vendar je očitno ostal brez streliva. Zatem je stopil do klopi, kjer je sedel, znova napolnil orožje. Ustrelil se je v ličnico in se zgrudil.

Dijaki, ki so se medtem poskrili pod klopi, so preko ležečega napadalca stekli proti vratom in zapustili učilnico.

"To je situacija, kakršne še nismo doživeli. Kaj takšnega se še nikoli ni zgodilo" v šolah v zvezni državi Nuevo Leon, je bil vidno pretresen državni sekretar za varnost Aldo Fasci. 15-letni dijak, ki je streljal na sošolce in učiteljico, se je zdravil zaradi depresije, pištolo kalibra .22 pa je prinesel od doma, je še povedal Fasci.

V Mehiki so nasilni obračuni med tolpami nekaj vsakdanjega, vendar za zdaj nič ne kaže, da je bilo streljanje na šoli povezano s tolpami.

Incident se je zgodil dan po dveh strelskih obračunih v zvezni državi Quintana Roo, v katerih je bilo ubitih devet ljudi. Oblasti domnevajo, da je šlo za spopada med tolpami ali preprodajalci drog.

Reuters