Zločin iz strasti?

Sta veleposlanika umorila njegova žena in njen ljubimec?

S.R.
30. 12. 2016, 18.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Preiskovalci v Riu de Janeiru sumijo, da sta za umor grškega veleposlanika v Braziliji kriva njegova žena in policist, s katerim je imela ljubezensko razmerje, je danes poročala televizijska hiša Globo TV.

Facebook / Grško veleposlaništvo v Braziliji
Kyriakos Amiridis je med letoma 2001 in 2004 v Riu deloval kot konzul, med letoma 2012 in 2016 pa je bil grški veleposlanik v Libiji. Veleposlaniški položaj v Brasilii je prevzel v začetku leta.

59-letnega veleposlanika Kyriakosa Amiridisa so pogrešali od ponedeljka, v sredo pa je njegovo izginotje policiji prijavila njegova brazilska žena Françoise, s katero imata 10-letno hčer. Včeraj so na obrobju Ria de Janeira v zažganem avtomobilu, ki ga je najel in uporabljal Amiridis, našli truplo moškega. Policija je danes potrdila, da so truplo identificirali in da gre za grškega veleposlanika.

Preiskovalci so za Globo TV povedali, da sta umor najverjetneje načrtovala, morda pa tudi izvedla, njegova žena in njen ljubimec, policist Sergio Moreira. Oba naj bi bila v policijskem priporu, ni pa znano, ali sta zahtevala odvetnika. Pri Globo TV so poročali še, da so preiskovalci na kavču v domovanju veleposlanika v Riu našli sledove krvi.

Grško veleposlaništvo v Brasilii se na današnje trditve zaenkrat še ni odzvalo, prav tako se je v molk zavilo grško zunanje ministrstvo.

Reuters
Preiskovalci so identificirali truplo, ki so ga našli v zažganem avtomobilu, in potrdili, da gre za Amiridisa.