Padavine

Meja sneženja se bo spustila do nižin

J.P./STA
30. 12. 2016, 16.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ponoči bo jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -12, ob morju okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters
V torek se bo meja sneženja ponekod v južni Sloveniji spustila do nižin.

V soboto bo pretežno jasno, ponekod po kotlinah bo zjutraj megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do okoli 10 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. V ponedeljek bo zapihal jugozahodni veter. V severni in vzhodni Sloveniji bo še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, popoldne bo ponekod v zahodni in južni Sloveniji pričelo rahlo deževati.

V noči na torek se bodo padavine nekoliko okrepile in v torek čez dan ponehale. Predvsem ponekod v južni Sloveniji se bo meja sneženja spustila do nižin.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Atlantski frontalni valovi se proti vzhodu pomikajo prek severne Evrope. V višinah priteka k nam postopno nekoliko toplejši in dokaj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno jasno bo, v Kvarnerju bo pihala šibka burja. V soboto bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V Kvarnerju bo še pihala šibka burja.