Strmoglavljeno letalo

Slutila je, da bo nekaj narobe, če se bo vkrcal. Zdaj ji odgovarja z mežikanjem

J.P.
3. 12. 2016, 16.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Brazilska lepotica je kričala, da bi se njen zaročenec obdržal pri življenju, potem ko so ga živega potegnili iz razbitin letala.

Reuters
Alan Luciano Ruschel po strmoglavljenju.

Marina Storchi je za MailOnline povedala, da so Alana Ruschela premestili v bolnišnico Somer Clinic, eno najboljših v Rionegri v Kolumbiji. Njegovo stanje se izboljšuje.

Letalo bolivijske letalske družbe Lamia je prevažalo 77 potnikov iz mesta Santa Cruz de la Sierra v Boliviji proti Medellinu, ko jev torek strmoglavilo zaradi pomanjkanja goriva. Na letalu so poleg osebja bili nogometaši brazlskega nogometnega moštva Chapecoense in novinarji. Umrlo je 71 ljudi.

»Trenutno komunicira le s kretnjami, z mežikanjem. Ko govorim, lahko premika noge, kar naj bi bil po besedah njegovih zdravnikov velikanski napredek. Pravijo tudi, da njegovo življenje ni več ogroženo. Res sem vesela, da je v tako kratkem času tako napredoval,« je povedala 24-letnica. »Ko sem prvič prišla k njemu, je bil večino časa nezavesten. Zdaj pa je pri zavesti vedno dlje. Govoriti še ne more, tudi diha ne sam, a je že odprl oči in se mi nasmehnil.« Tudi nogometaševa sestra Alissen Ruschel je potrdila, da njen brat okreva in da se odziva na različne dražljaje.

Vpil, ko so ga reševali

Nogometaš je bil prvi preživeli, ki so ga potegnili iz razbitin letala. Utrpel je več zlomov in poškodbo hrbtenice. Reševalci so razkrili, da je branilec vpil za svojimi prijatelji, ko so ga z nosili nesli proti rešilcu. Pozneje je zdravnike prosil, da mu pred operacijo s prsta vzamejo zaročni prstan in ga shranijo zanj, dokler se ne zbudi. Marina je povedala, da je prstan trenutno v njenem varstvu in da komaj čaka, da mu ga vrne.

Čutila je

Tistega usodnega dne sta bila dogovorjena, da jo pokliče; ker klica ni bilo, je domnevala, da ima let zamudo, zato je odšla v posteljo. Sredi noči pa se je prebudila in začutila, da mora prižgati televizijo. Takrat je izvedela za tragedijo, ki je terjala toliko življenj. »Ko sem izvedela, da je preživel, sem vpila, da bi se obdržal pri življenju. Zgodil se je čudež, ki ga ne morem opisati z besedami.« Dejala je še, da je že nekaj dni pred strmoglavljenjem čutila, da se bo zgodilo nekaj slabega.

Tistega usodnega dne sta bila dogovorjena, da jo pokliče; ker klica ni bilo, je domnevala, da ima let zamudo, zato je odšla v posteljo. Sredi noči pa se je prebudila in začutila, da mora prižgati televizijo.

Dva dni pred njegovim odhodom je namreč izginil njegov potni list: »En dan je bil na mizi, drugi dan ga ni bilo več. Vse sva preiskala, tudi smeti, a ga nisva našla.« Nameravala je odpotovati na obisk k mami in bratu v Avstralijo, a ji je nekaj pravilo, da ne bi smela oditi. Prosila ga je, naj najde izgovor, da mu ne bi bilo treba oditi, a je bil, tako Marina, preveč predan. Tako je potoval kar z osebno izkaznico, s katero lahko brazilski državljani vstopijo v Kolumbijo.

Preživeli

Poleg Alana so preživeli še rezervni vratar Jackson Follmann (24), branilec Helio Hermito Zamper Neto (31), novinar Rafael Henzel (43) ter dva člana posadke, Erwin Tumiri in Ximena Suarez. Netov oče Helam Marinho Zamper je dejal, da je njegov sin uspešno prestal operacijo in da obstaja možnost, da bo še kdaj igral nogomet. Dobre novice je dobil tudi Follman, saj so kirurgi dejali, da amputacija leve noge po amputaciji desne ne bo potrebna.

V Brazilijo prispela trupla

V Brazilijo so danes pripeljali trupla 50 nogometašev, trenerjev in članov osebja brazilskega nogometnega kluba Chapecoense, ki so minuli teden umrli v letalski nesreči v Kolumbiji. Klub je na svojem stadionu v mestu Chapeco pripravil skupno pogrebno slovesnost, ki se je je udeležilo več tisoč ljudi.