Na udaru kritik

Po očetovi zmagi Ivanka Trump unovčila položaj in se opekla

T.L.
16. 11. 2016, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Opekla se je z elektronsko pošto, ki so jo iz njenega podjetja poslali na elektronske naslove številnih novinarjev.

Profimedia
Ivanka Trump

Eden od pomislekov, ki se je pojavljal še med časom trajanja kampanje za novega ameriškega predsednika, je bil, kako bo poslovnež Donald Trump in njegovi otroci, ki so skoraj vsi vpleteni v takšne ali drugačne posle, ločevali »delo in posle«. Bodo izkoristili informacije in vpliv, da bi s tem pomagali svojim znamkam? 

Promocija po e-pošti

Očitno je odgovor pritrdilen. Vsaj tako si to predstavlja Ivanka Trump. Po prvem intervjuju Donalda Trumpa v oddaji 60 Minutes, ki je bil predvajan v nedeljo in na katerem se je izvoljenemu predsedniku pridružila tudi družina, je iz Ivankinega podjetja, ki se ukvarja s prodajo nakita, v elektronske nabiralnike številnih modnih novinarjev priromalo elektronsko sporočilo z "zanimivo" informacijo. Iz Ivankinega podjetja Ivanka Trump Fine Jewelry so namreč novinarje obvestili, kateri kolekciji pripada zapestnica, ki jo je med intervjujem nosila Ivanka. Ob tem so jih še prosili, da informacijo razširijo med strankami. Za zapestnico bi stranke sicer odštele "le" dobrih 10.000 ameriških zelencev.

Ni bilo prvič, da je Ivanka v zasebne namene izkoristila očetov položaj. Podobno je storila - z objavo na twitterju - po govoru na republikanski konvenciji. Je pa morda to storila zadnjič. Po viharju na družbenih medijih in v javnosti, ki ga je sprožila objava e-pošte, so se po poročanju CNBS iz podjetja Ivanka Trump Fine Jewelry opravičili. Zapisali so, da je nič hudega sluteča zaposlena poslala e-pošto, ker jo to njihova običajna poslovna praksa in da se v podjetju še privajajo na nova pravila poslovne prakse, ki bodo v veljavi po volitvah.

Poziv k bojkotu

Sicer pa se je po Trumpovi zmagi na volitvah v ZDA sprožila iniciativa, ki spodbuja ljudi, da bojkotirajo vse trgovce, ki prodajajo izdelke s podpisom Trumpove družine.  Pobudniki bojkota #GrabYourWallet želijo družino udariti tam, kjer najbolj boli: po denarnici. Kako uspešna bodo njihova prizadevanja, pa bo pokaal čas.