Izprijena zgodba

Najstnica je že žena in mati

kp
21. 10. 2016, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Izprijena zgodba je dosegla javnost v Bosni in Hercegovini. Trinajstletno dekle je rodilo otroka, leto pred tem pa se je poročilo s starejšim moškim. Ljudje so šokirani.

Twitter
V bolnišnici v Brčkem so potrdili, da je pri njih rodilo 13-letno dekle.

Materi najstnice se poroka in rojstvo pri teh letih ne zdita sporna.

Vest se je razširila po tem, ko so iz bolnišnice v mestu Brčko na severu Bosne in Hercegovine potrdili, da je pri njih zdravega otroka rodila 13-letnica. Dekle se je lani, ko je štelo samo 12 let, poročilo s Šerifom Šuljićemčigar točna starost ni znana, vendar je od nje precej starejši.

Mama najstnice v vsem tem ne vidi nič spornega, nad čemer je javnost še najbolj zgrožena. »Jokali smo od sreče – kakšen vesel dogodek. Jaz in moj mož sva bolna. Ta otrok je za naju pravi blagoslov,« je rojstvo otroka komentirala Kada Ferhatović, mati najstnice.

Kada Ferhatović, mati najstnice

"Jokali smo od sreče – kakšen veseldogodek. Ta otrok je za nas pravi blagoslov."

Ga čaka zapor?

Mediji so špekulirali, da je Ferhatovićeva od Šuljića prejela plačilo za hčerkino roko, a je za enega od tamkajšnjih medijev te navedbe zanikala. Sklenitev zakonske zveze pred 16. letom je sicer v BiH prepovedana. Sklenjena je lahko le ob specifičnih okoliščinah.

Pristojni so že sprožili preiskavo glede spornega zakona med 13-letnico in starejšim možakarjem. Če bo ugotovljeno, da je bila zakonska zveza sklenjena zunaj zakonskih določil, lahko Šuljićčaka tudi do osem leta zapora.