Preplah

Evakuirali letališče v Londonu

M.K.
21. 10. 2016, 19.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na londonskem letališču London City Airport so evakuirali več sto potnikov, ker se je sprožil požarni alarm.

Profimedia
Slika je arhivska.

Več sto potnikov je moralo zapustiti terminal letališča, potem ko se je sprožil požarni alarm ob 16.30 po lokalnem času. 

"Še vedno preiskujemo, kaj je bil razlog, da se je sprožil požarni alarm, na prizorišču pa so tudi gasilci," je za časnik Independent povedal predstavnik letališča. Potnikom na letališču pa so pristojni sporočili, da lahko pričakujejo daljše zamude.

Tuji mediji so sprva poročali, da je šlo za "kemični incident", a pripadniki londonske službe za izredne razmere, ki so pregledali letališče, tega niso potrdili. "Gasilci in policisti so dvakrat pregledali celotno zgradbo, Pri tem niso ugotovili povišanih vrednosti katere koli snovi, zgradbo pa so prezračili in razglasili za varno," je sporočila londonska gasilska brigada. Zaradi težav z dihanjem so oskrbeli 26 ljudi, dva pa so morali odpeljati v bolnišnico.

Potem ko policisti in gasilci niso našli ničesar sumljivega, so letališče znova odprli.

Po njihovih navedbah so z letališča evakuirali skupno okoli 500 potnikov in članov osebja. V času, ko je bilo letališče City zaprto, so letala preusmerili na druga londonska letališča.

Letališče City se nahaja v vzhodnem delu britanske prestolnice in je najmanjše od šestih mednarodnih londonskih letališč.

Fotografije, ki so zaokrožile po družabnih omrežjih, prikazujejo množico ljudi pred letališko zgradbo, potem, ko so morali zaradi alarma zapustiti terminal.