Sreča v nesreči

Z vozičkom zgrmela v morje

uk
10. 10. 2016, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mimoidoči so rešili skoraj nepoškodovano žensko, ki je z invalidskim vozičkom padla z roba obale in pristala v morju. Na srečo se je za 29-letnico vse dobro končalo.

Facebook
Sally Whitney je imela precejšnjo srečo, da se ni huje poškodovala.

Sally Whitney (29) so naključni mimoidoči rešili iz morja v nedeljo. Sally je bila namreč na sprehodu s svojim psom in medicinsko sestro, ki skrbi zanjo. Boleha namreč za Ehlers-Danlosovim sindromom, ki je sicer izjemno redek. Njene kosti in notranji organi se raztezajo, kar preprečuje cirkulacijo krvi in povzroča poškodbe, in zaradi tega je priklenjena na invalidski voziček.

Ehlers-Danlosov sindrom 
Ehlers-Danlosov sindrom povzroča raztezanje kosti in notranjih organov, kar je vzrok za slabo cirkulacijo in poškodbe. 

Prepad

Sally in medicinska sestra Zizi Linerpaite sta bili na sprehodu ob obali Brighton Marine. Sally je svojemu psu vrgla igračko, ki pa je padla na rob prepada. Odpeljala se je do roba, kjer je videla igračko, a je ta zdrsnila čezenj in pristala v morju. Njena skrbnica je takoj skočila za njo, da bi rešila nesrečno Sally, a se je v nemirnem morju tudi sama znašla v težavah.

Reševanje

Na srečo so bili v bližini trije očividci, ki so obe ženski potegnili iz vode. Rešiti jim je uspelo tudi invalidski voziček, ki je posebej prirejen za Sally in naj bi bil precej drag. Po pričevanju očividcev naj bi 49-letni moški brez oklevanja skočil v vodo ter in nje potegnil Sally in Zizi ter jima tako rešil življenje. Sally je sicer imela srečo, da je z visoke obale padla, ko je bila plima, saj bi se drugače najverjetneje hudo poškodovala na skalah. »Moj pes Ethan je izgubil žogo, in ko sem kazala negovalki, kje jo je izgubil, je moj voziček zdrsnil na algah. Morje je bilo tako močno, da me je začelo odnašati, in na srečo so me rešili,« je povedala Sally in dodala, da jim bo večno hvaležna. Povedala je še, da se je poskušala držati za skale, a ni imela dovolj moči. Če ne bi mimo prišli njeni rešitelji, bi jo gotovo odneslo.

Sally je zdrsela v morje zaradi alg, ko je iskala izgubljeno igračko svojega psa.

Tvegala življenje

Čeprav so na koncu Sally in Zizi rešili mimoidoči, pa si tudi Zizi zasluži vso pohvalo. Brez oklevanja je skočila v vodo, da bi rešila nesrečno 29-letnico, in pri tem tvegala tudi lastno življenje. »Zgodilo se je tako hitro, da nisem imela časa premišljevati,« je povedala Zizi. »Prav lahko bi se vse skupaj končalo precej bolj tragično.« Povedala je, da ni niti za trenutek pomislila na lastno varnost.

Reševalci

Sally so rešili 49-letni Ian Stokes, 48-letna Andrea Stokes ter 67-letna Terry Boyle. Ian in Terry sta ravno pripeljala mimo s kolesi, ko je Sally zdrsnila v morje, in Ian je takoj skočil v vodo ter obe ženski potegnil na varno. »Hodila sem ob obali in videla obe ženski. Samo malce sem se obrnila stran in nato videla, da sta obe v vodi. Pomislila sem samo, da jima je treba pomagati,« je povedala 67-letna Terry Boyle.