Top flop tedna

Zahteval rešilca, psoval mater policiji

ss
10. 10. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

STA
Fotografija je simbolična.

10. V Kopru je nekdo vlomil v parkirano osebno vozilo natakarice in ukradel ključe lokala, šel do lokala, izpraznil blagajno, ukradel prenosni sef in nekaj pijače ter se izgubil v neznano.

V Novi Gorici so tatovi ukradli za več kot 1000 evrov brivnikov znamke Gillette Fusion.

9. V enem od novogoriških nakupovalnih centrov je lopov ukradel večje število brivnikov znamke Gillette Fusion ter odšel v neznano. Podjetje je tat oškodoval za okrog 1100 evrov.

8. Blejski policisti so obravnavali prijavo voznika avtobusa o poškodovanju čitalnika vozovnic. Napravo je poškodoval potnik, ki ni kupil vozovnice in je moral zato zapustiti avtobus, po kriminalnem dejanju pa je s kraja pred policisti pobegnil.

7. V Krškem so neznani storilci vlomili v skladišče prodajalne in ukradli okrog 450 metrov inštalacijskih cevi. Škode je za okrog 1200 evrov.

6. Kranjski policisti so obravnavali moškega, ki je opit obležal na javnem kraju.

50-letniku iz Radelj ob Dravi so policisti zasegli 2 sadiki marihuane; možakar je opojno zel nonšalantno gojil kar pred stanovanjskim blokom.

5. Na območju Cerkelj na Gorenjskem so tatovi vlomili v dve župnišči; v prvem primeru je zmanjkala gotovina in zlatnina, v drugem pa je grešnike pregnal alarm.

4. V Radljah ob Dravi so policisti obravnavali 50-letnega domačina, ki je pred stanovanjskim blokom gojil dve sadiki marihuane, visoki okrog dveh metrov. Zoper kršitelja je bil uveden prekrškovni postopek.

3. Sevniški policisti so med opravljanjem nalog v okolici mesta zasačili neznance, ki so kradli poljščine. Prijeli so tri osumljence, stare 29 in 30 let, ki jih bodo kazensko ovadili, nakradene poljščine pa so vrnili oškodovancu.

2. Na Šegovi ulici v Novem mestu je nekdo vlomil v parkirano osebno vozilo in ukradel avtoradio z zbirko zgoščenk. Lastnik je oškodovan za okrog 300 evrov.

1. Na Pohorski ulici v Celju so policisti obravnavali 64-letnika, ki je zagrešil kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost. Možakar je lažno zaprosil za nujno medicinsko pomoč, na kraju pa psoval mater policistom, zaradi česar je bil pridržan.