Melanija Trump

Toži slovenske klevetače

Luka Tetičkovič
3. 9. 2016, 17.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Melanija Trump toži več tujih in slovenskih medijev zaradi navedb, da je ob prihodu v ZDA delala kot »spremljevalka« oziroma drago plačana prostitutka. Vir navedb je biografija Bojana Požarja in Igorja Omerze, ki ju toži nekdanja manekenka.

Reuters
Slika s poročnega dne. Z Donaldom sta se spoznala septembra 1998, poročila pa januarja 2005.

Soproga republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa Melania Trump je uresničila grožnjo in vložila odškodninsko tožbo proti lastnikom časopisa Daily Mail ter avtorju spletnega bloga iz Marylanda zaradi navedb, da je ob prihodu v ZDA najprej delala kot »spremljevalka« oziroma drago plačana prostitutka.

Tožba je vložena zaradi 100-odstotno lažnega poročanja, ki je močno škodovalo njenemu osebnemu in poslovnemu ugledu, je sporočila odvetniška pisarna, ki zastopa Melanio. »Med lažmi je tudi trditev, da je bila gospa Trump v 90. letih prejšnjega stoletja, preden je spoznala svojega moža, spremljevalka. Dejanja toženih so tako zlobna in škodljiva, da je škoda ocenjena na 150 milijonov dolarjev,« je sporočil odvetnik Charles Harder.

Gre za zgodbo, ki so jo povzeli vsi svetovni mediji. Melania Trump naj bi po trditvah toženih medijev ob prihodu v ZDA, preden je spoznala Donalda Trumpa, delala za manekensko agencijo, ki naj bi dekletom omogočala dodaten zaslužek s prostitucijo za bogate stranke. Ti članki so se sklicevali na neavtorizirano biografijo Melanie Trump, ki sta jo v Sloveniji objavila Bojan Požar in Igor Omerza.

Najela najboljše odvetnike

Odvetnik Charles Harder je v preteklosti uspešno zastopal nekdanjega poklicnega rokoborca Hulka Hogana, ki je od tabloida Gawker Media iztožil 140 milijonov dolarjev, zaradi česar je podjetje moralo v stečaj. V Sloveniji Melanio zastopa odvetniška pisarna Pirc Musar & partnerji, ki je sporočila, da je sproženih več pravnih postopkov »proti Slovenskim novicam oziroma reviji Suzy, Bojanu Požarju, Igorju Omerzi, Založbi OMBO, ki je v lasti teh dveh avtorjev, in proti Adamu Schlechterju«.

»Naša stranka ne bo dopustila, da se jo v javnosti ponižuje in žali,« so sporočili iz odvetniške pisarne. Poudarjajo, da bodo uporabili vsa dopustna pravna sredstva proti tistim, ki Trumpovo prikazujejo »kot dekle, ki si poti v vrh mode ni utrlo s trdim delom, pač pa z nudenjem spolnih uslug – s čimer naj bi 'prišla do bogatega moža'«.

Samo manekenka

»Trditve, da je ga. Melania Trump ponujala storitve spolne spremljevalke, da je bil g. Paolo Zampolli njen zvodnik in da je bila vpletena v nezakonite posle, so popolnoma neresnična in jih ga. Trump ostro zanika,« so še sporočili iz odvetniške pisarne. Neobjektivno poročanje Trumpovi škodi poslovno, zato pričakuje, da slovenski mediji o njej ne bodo več širili neresnic ter tako zavajali slovenske in svetovne javnosti.