Bombni napad

Deček, ki je pretresel svet, ostal brez bratca

J.P./STA
21. 8. 2016, 15.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Brat sirskega dečka, čigar fotografija, na kateri po napadu na družinsko hišo v Alepu okrvavljen sedi v reševalnem vozilu, je ta teden pretresla svet, je umrl za posledicami napada. Kot je danes še sporočil Sirski observatorij za človekove pravice, je bil 10-letni Ali tako kot njegov štiriletni brat Omran ranjen v sredinem napadu.

Omrana, njegove sorojence in starše so po letalskem napadu na sosesko Katerdži v vzhodnem delu Alepa žive potegnili izpod ruševin njihove hiše.

Omran, ki na fotografijah ves prašen in okrvavljen sedi na oranžnem sedežu reševalnega vozila, je postal simbol trpljenja civilistov v Alepu in trpljenja otrok v sirskem konfliktu nasploh. Na videoposnetku pa deček tiho sedi na sedežu in strmi predse, nato se z rokami dotakne krvavečega čela, pogleda roko in jo obriše ob sedež.

Od izbruha državljanske vojne v Siriji marca 2011 je umrlo več kot 290.000 ljudi, med njimi skoraj 15.000 otrok.

Omrana, njegove sorojence in starše so po letalskem napadu na sosesko Katerdži v vzhodnem delu Alepa žive potegnili izpod ruševin njihove hiše. Smrt Alija je v soboto potrdila mreža aktivistov v tem mestu na severu Sirije Aleppo Media Centre.