POLJSKI TURIST

Prevarantski turist bo izgubil službo

uk
24. 7. 2016, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Se spomnite poljskega turista, ki je v hrano v splitski restavraciji vrgel žuželke, da bi se izognil plačilu? Kot kaže, bodo posledice hujše, kot je pričakoval.

Youtube
Poljak bo, kot kaže, izgubil še precej več kot le ponos.

V začetku julija je lastnik ene od splitskih restavracij ujel poljskega prevaranta. Moški je z družino užival v hrani, nato pa nenadoma izvlekel denarnico in na krožnik vrgel nekaj žuželk, da bi se izognil plačilu, pri tem pa je spregledal nadzorne kamere. Lastnik restavracije se je gostu najprej opravičil in mu seveda dejal, da ni treba plačati. A mu vendarle ni verjel in je šel pogledat kamere.

ULOVIL PREVARANTA

Na posnetku se je dobro videlo, da je moški sam nekaj vrgel na krožnik, in lastnik je gostu dejal, da bo poklical policijo, če ne bo plačal. Takrat naj bi Poljak brez besed plačal račun in odšel. A težava za Poljaka je bila, da je posnetek prišel na svetovni splet. Videli so ga tudi na Poljskem in nekaj ljudi je moškega prepoznalo.

PAZNIK

Izkazalo se je, da je moški paznik v Gorzow Wielkopolskem, enem od poljskih zaporov. In na plan so že prišle informacije, da je bil moški zaradi dogodka v Splitu že suspendiran. Takoj je namreč reagiralo poljsko pravosodno ministrstvo in zahtevalo preiskavo. "Prav gotovo ga bodo doleteli nekateri disciplinski postopki, zelo možno pa je tudi, da bo izgubil službo, so sporočili s poljskega ministrstva. To je vsekakor še en dokaz, da se kriminal ne izplača, še posebej če si mala riba. Poljak bo moral dobro premisliti, ali si bo v prihodnosti še upal privoščiti takšne potegavščine za nekaj kun. Lahko smo namreč prepričani, da tega ni storil prvič, saj je bil dobro pripravljen."