Krizna situacija

Lažni bombni preplah v Bruslju

R.T.
20. 7. 2016, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V središču Bruslja je policija ustavila in obkolila sumljivega moškega, ki je oblečen v dolg plašč izpod katerega so se videle žice. Obsežna policijska akcija je trajala vse popoldne, na koncu se je izkazalo, da je šlo za lažni preplah.

Twitter
Prizor na vogalu ulice Rue de L'Ecuyer.

Na prizorišču dogajanja v središču belgijske prestolnice v bližini Place de la Monnaie, so bili tudi pripadniki specialne protiteroristične enote policije in enota za odstranjevanje eksplozivnih naprav. V bližini pa so v pripravljenosti čakali tudi gasilci in reševalci.

Lokale in trgovine v okolici so evakuirali in zaprli tudi več ulic in cest.

Fotografije s kraja dogodka prikazujejo moškega v plašču, ki kleči na pločniku z dvignjenimi rokami, medtem ko policisti vanj merijo z orožjem. To, da moški nosi dolg plašč, je bilo precej sumljivo, saj se današnje temperature v tem mestu gibljejo okrog 30 stopinj Celzija.

Twitter

Akcija se je okrog 18. ure končala in izkazalo se je, da je sumljivi moški študent jedrske fizike na univerzi v Bruslju, ki je raziskoval valovanje in sevanje.

Varnostne službe v mestu so v stanju pripravljenosti še posebno po zadnjem napadu v Nici, v katerem je bilo ubitih 84 ljudi.

Twitter