Islamska država

VIDEO: Zaledenela jim je kri: džihadist grozi v bosanskem jeziku

R.T.
28. 6. 2016, 13.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Džihadistična Islamska država je objavila posnetek z novimi grožnjami.

Youtube
Govori tekočo bosanščino in grozi z napadi. Ne prvič.

Teroristična organizacija Isis je objavila nov posnetek, ki je prestrašil Američane. Tarča tokratnih groženj džihadistov so predvsem prebivalci mest San Francisco in Las Vegas.

Med predvajanjem fotografij ulic in znamenitosti obeh mest, kot sta Golden Gata in Las Vegas Strip, pa džihadist v bosanskem jeziku spodbuja k novim napadom. Strokovnjaki menijo, da je posnetek nastal v Mosulu.

V posnetku najprej vidimo slavljenje krvavih napadov iz Orlanda, ki jih je zagrešil Omar Mateen in napada, ki se je zgodil blizu Pariza in v katerem je Larossi Abball zabodel policijskega načelnika in njegovo ženo. za trenutek se prikaže tudi goreča fotografija francoskega predsednika Francoisa Hollanda in ameriškega kolega Baracka Obame.

Moški, ki v bosanskem jeziku poziva k napadom, se ni prvič pojavil v enem od propagandnih filmov teroristične organizacije. V posnetki izpred nekaj mesecev se je predstavil kot Abu Muhammad Al-Bosni. Tokrat poziva vse muslimane, naj se zbudijo.

"Dvignite se, muslimani, ubijajte pripadnike krščanske vere in njihove služabnike v njihovih mestih ter njihovih državah. Podstavljajte eksploziv pod njihove avtomobile, v njihove hipe in pisarne … Ubijajte jih s z ostrostrelskimi puškami in dušilci, ubijajte jih tudi z nožem ter ne delajte razlike med vojaki in civilisti. Tudi njihova letala ne delajo razlike med vojaki in civilisti Islamske države. Naslonite se na Alaha in pomagajte bratom," govori džihadist.