SREČA V NESREČI

Turista rešili hrvaški taksisti

uk
9. 6. 2016, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prav neverjetna zgodba prihaja iz Zadra, kjer so taksisti pokazali, da je dobrodelnost in skrb za sočloveka še kako živa.

Facebook
Ivan Grgić je dejal, da bolj vedre osebe, kot je Leon, še ni srečal.

Britanski turist Leon Mitchell (27) je na Hrvaško prišel na dopust. Ostati bi moral devet dni, a je že prvi dan ostal brez denarja. Ni znano, kaj natanko se je nesrečnemu Leonu zgodilo, eden od taksistov je samo napisal na svojem facebook profilu, da je bil oropan in prevaran.

Taksisti so slišali njegovo zgodbo in se brez premišljanja odločili, da mu bodo pomagali.

ČAKAL NA LETALIŠČU

Leon se je brez denarja, brez mobitela in brez hrane ali pijače odpravil do zadrskega letališča, kjer je nameraval nekako preživeti devet dni, dokler ne bi odpotoval domov. Imel je namreč vnaprej rezerviran ter plačan sedež na letalu. A Leon je imel srečo. Za njegovo zgodbo je izvedela skupina taksistov, ki ga je vzela k sebi in mu dala vse, kar je potreboval.

PISMO TAKSISTOV

»Da povem samo na kratko. To je Leon Mitchell, ki je na Hrvaško prišel iz Velike Britanije. Pričakoval je, da se bo zabaval in imel prijetne počitnice, a so ga oropali in prevarali, tako da je moral peš do zadrskega letališča. En dan je preživel tam brez hrane, denarja in družbe. Naslednji dan smo za njegovo zgodbo izvedeli zadrski taksisti. Marsikdo nam večkrat reče, da smo smeti … pa še kakšne grše besede smo slišali, a Leona smo sprejeli medse, nahranili smo ga, mu dali denar, ga zastonj odpeljali do hotela in se z njim spoprijateljili

9 dni

bi nesrečni Leon Mitchell moral brez denarja preživeti na zadrskem letališču.

JUNAKI

Kot je povedal Ivan Grgić, eden od taksistov, so mu plačali prenočišče, dali so mu nekaj denarja za življenje, poleg tega pa so mu ponudili zastonj prevoz s svojimi taksiji. Ivan je tudi povedal, da bolj vesele osebe, kot je Leon, še ni spoznal. Prav tako se je v njegovem imenu še enkrat zahvalil vsem taksistom, ki so mu pomagali. Ivan je priložil tudi nekaj fotografij, ki kažejo nasmejanega Leona. Sama zgodba se je po hrvaškem razširila kot požar in mnogi so pohvalili taksiste za izjemno gesto. Pozdravili pa so jih tudi številni domači mediji, ki so jih označili za ponos Zadra.