Je to mogoče?

Todorić išče 4000 delavcev, a jih ne dobi

T.L.
8. 6. 2016, 20.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prvi mož Agrokorja ima hude težave pri iskanju delovne sile.

STA
Agencija je predlog Agrokorja sprejela ter koncernu naložila, naj nujno začne postopek dezinvestiranja, ker rok za sklenitev celotnega postopka poteče 12. marca

Hrvaški koncern Agrokor in belgijska živilska skupina Ardo sta danes v Vinkovcih podpisala pogodbo o skupni investiciji v hrvaško podjetje za predelavo sadja in zelenjave Vinka. Vrednost pogodbe je približno 400 milijonov kun (okoli 53 milijonov evrov).

"Treba je delati. Vsi vemo, kaj in kako. V različnih skladih je dovolj denarja, le mi ga ne znamo izkoristiti. Moramo začeti sprejemati odločitve in se bolj angažirati v uresničevanju interesov države, in to so investicije," je ob tem povedal predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić.

Delavcev pa kar ni in ni

O trenutni politični situaciji na Hrvaškem pa je dejal, da politična trenja niso velika težava za podjetnike. Večja težava je, da vsaka nova vlada potrebuje najprej 100 dni miru, nato začnejo sestavljati nove strategije in kaj kmalu minejo štiri leta.

Opozoril je na težavo pomanjkanja delavcev. "Nimamo delavcev. Šli smo na ministrstvo in na zavod za zaposlovanje, ker potrebujemo 4000 delavcev. Od teh 4000 se nam je javilo 200 ljudi, od katerih jih je ostalo na delu le 40. Neverjetno. Ali smo mi krivi ali pa ministrstvo. Ta primer bi želel osvetliti, da bi se tudi naši mediji začeli zanimati zanj. To je težava Hrvaške, ne pa ali so se koalicije dogovorile ali ne," je dejal Todorić.

Kje so kuharji?

Navedel je še dodatni primer, kako težko dobi delavce. Pravi, da je na zavodu za zaposlovanje 3000 kuharjev, oni pa niso dobili niti enega. "Iskali smo kuharje za naš hotel, nismo pa dobili niti enega. To je resničen problem in nekdo bi ga moral začeti reševati."