Svet

Volkswagen zaradi afere Dieselgate močno spušča cene vozil

M.J.
29. 3. 2016, 15.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pri največjem evropskem proizvajalcu vozil Volkswagnu se očitno še kako dobro zavedajo posledic afere Diselgate. Zaradi prirejanja rezultatov testov izpušnih plinov je nemalo kupcev odpovedalo svojo pripadnost tej znamki. Pri volkswagnu jih poskušajo pomiriti z zajetnimi popusti.

Reuters
Kot so izračunali na nemški Univerzi Duisburg-Essen, je mogoče golfa zadnje generacije s tremi vrati kupiti tudi z neverjetnim 28-odstotnim popustom.

Kot so izračunali na nemški Univerzi Duisburg-Essen, je mogoče golfa zadnje generacije s tremi vrati kupiti tudi z neverjetnim 28-odstotnim popustom.

Zakaj tako visok popust?

Da je znesek popusta tako visok, je moč pripisati premiji za zvestobo, ki jo pri Volkswagnu vrednotijo z 2.000 evri, ponujajo jo vsem, ki se odločijo rabljenega volkswagna zamenjati za novim. Omenjena akcija velja do konca meseca aprila.

"Volkswagen poskuša s tem pomiriti jezo kupcev. Izgleda, da ne želi zmanjšanja števila novih registracij vozil," je povedal Ferdinand Dudenhöffer, ki na univerzi vodi inštitut CAR.

Poznavalci avtomobilske panoge vidijo to potezo kot poskus pomiritve strasti nezadovoljnih evropskih kupcev, ki v primerjavi z ameriškimi niso prejeli bonov v višini 1.000 ameriških dolarjev. Volkswagen je namreč kmalu po izbruhu škandala pričel z 'obdarovanjem' ameriških kupcev.

Dudenhöffer je obenem tudi poudaril, da Volkswagen s to potezo močno izstopa od konkurence, saj je bilo mogoče v mesecu marcu v Nemčiji osebni avtomobil kupiti v povprečju z 'le' 17,6-odstotnim popustom.