Svet

FOTO: Tudi sirski otroci imajo svoje želje in sanje!

D. B.
1. 3. 2016, 12.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sirske deklice, ki so zbežale pred spopadi v svoji domovini, so fotografinji Meredith Hutchison zaupale, kaj želijo postati, ko odrastejo.

Iz Sirije je, odkar so v državi izbruhnili spopadi, pobegnilo okoli 4,6 milijona ljudi, od tega jih je okoli 2,4 milijona starih manj od 17 let. Organizacija za pomoč beguncem (International Rescue Committee) je pred kratkim napotila svojo fotografinjo Meredith Hutchison v enega od begunskih taborov v Jordaniji, da bi posnela serijo fotografij deklic begunk. Projekt z naslovom Vizija, ne žrtev (Vision Not Victim) vsebuje fotografije deklic, oblečenih v obleke, v katerih si zamišljajo sebe na bodočih delovnih mestih. 

Meredith Hutchison/International Rescue Committee
Fatima, 16 let: "Vedno sem si želela postati arhitektka. Sanjam o tem, da gradim čudovite domove za družine in zgradbe, ki prinašajo ljudem veselje."

Meredith Hutchison/International Rescue Committee
Haja, 12 let: "Odkar smo se v šoli učili o sončevem sistemu, si želim postati astronavtka. Predstavljam si, kako v vesolju odkrivam nove stvari in gledam na svet z drugega zornega kota."

Meredith Hutchison/International Rescue Committee
Amani, 10 let: "Obožujem letala. Še preden sem bila na letalu, sem si želela postati pilotka. Letenje je polno raznih avantur."

Meredith Hutchison/International Rescue Committee
Malack, 16 let: "Vedno sem si želela postati policistka, ne samo zaradi tega, da bi varovala ljudi, ampak tudi, ker policisti skrbijo za pravično družbo."