Svet

Po terorističnem napadu v Parizu: "Hočem, da imajo vsi orožje"

J.P.
16. 2. 2016, 14.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Jesse Hughes, pevec skupine Eagles of Death Metal, je prepričan, da bi bilo smrtnih žrtev v pariški koncertni dvorani Bataclan manj, če bi bilo občinstvo oboroženo.

Profimedia
Člani zasedbe Eagles of Death Metal so se poklonili žrtvam terorističnih napadov v Parizu.

Reuters
Koncertna dvorana Bataclan je bila eno od več prizorišč, kjer so 13. novembra lani udarili teroristi. V napadih je življenje izgubilo 130 ljudi.

Jesse Hughes je v ponedeljek, na večer prvega pariškega koncerta skupine Eagles of Death Metal po terorističnih napadih 13. novembra lani, ponovil besede Donalda Trumpa, katerega podpira: »Je francoski nadzor orožja preprečil smrt vsaj ene osebe v Bataclanu? Vem, da se ljudje ne bodo strinjali, a zdi se mi, da je Bog ustvaril moškega in žensko, orožje pa jih je tistega večera naredilo enakopravne.«

Hughes, član 'nacionalnega združenja lastnikov orožja' (NRA), je prepričan, da dokler ne bo vsakdo brez orožja, bi ga morali imeti vsi. Nič nenavadnega torej, da v Združenih državah Amerike ne gre nikamor brez svojega.

Pevec je nadalje priznal, da ga je strah. »Zavedam se, da je najtežje narediti pravo stvar. In tisto, kar bo doseglo eksponentno količino zdravljenja, je ravno najtežje,« je dejal.