Svet

Guru vroče joge bo moral plačati zaradi spolnega napada

G.G.
27. 1. 2016, 13.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ustanovitelj vroče bikram joge Bikram Choudhury bo moral plačati slabih šest milijonov evrov odškodnine odvetnici, ki naj bi jo spolno napadel.

Profimedia
Bikram Choudhury

Minakashi Jafa-Bodden je vodila pravni in mednarodni oddelek Choudhuryeve zelo uspešne šole joge v Los Angelesu od leta 2011 do 2013. Jafa–Boddenova trdi, da jo je šef spolno napadel, ker pa je zadevo prijavila, je bila odpuščena.

69-letni guru bikram joge zanika obtožbe in pravi, da je bila Minakashi odpuščena, ker ni imela licence za opravljanje odvetniškega poklica v ZDA.

Sodišče je prisluhnilo »žrtvi« in odločili, da mora Choudhury plačati okoli šest milijonov evrov. Indijskega milijonarja toži še šest žensk, ki naj bile prav tako žrtve njegovih spolnih apetitov.

Profimedia

Z bikram jogo je začel Choudhury v ZDA služiti denarce leta 2002. Ta vrsta joge se odvija v na 37 do 40 stopinj Celzija ogretem vadbenem prostoru in pri 40 do 60 odstotni vlažnosti. Moški in ženske so med prakticiranjem te joge oblečeni v zelo kratke hlačke. Bikram joga je sicer zelo priljubljena med hollywoodskimi zvezdniki in športniki, med drugim jo prakticirajo Madonna, Gwyneth Paltrow in tenisač Andy Murray.