Svet

Med napadalci na ženske tudi begunci

G.G.
8. 1. 2016, 06.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policija v Kölnu je vse bolj pod pritiskom. V javnost je namreč prišlo poročilo enega od policistov, v katerem je zapisano, da je bil vrh policije takoj obveščen o dramatičnem dogajanju na silvestrovo pred glavno železniško postajo.

Twitter
Policisti niso mogli ukrotiti podivjane množice.

Za dodatno zaskrbljenost med prebivalci in nelagodje med vodilnimi politiki bo poskrbel zapis časnika Welt am Sonntag, kjer citirajo enega od policistov, ki je bil na silvestrovo pred železniško postajo v Kölnu: »Le pri manjšini je šlo za Severnoafričane, večinoma je šlo za Sirce.«

Kaj se je dogajalo, je danes že znano. Skupine moških so med pijančevanjem med silvestrovanjem na prostem napadale in otipavale ženske, jih ropale, prišlo pa naj bi tudi do vsaje enega posilstva. Nemški mediji so o sramotnem dogodku poročali šele v ponedeljek, torej štiri dni po napadih. So bila poročila policistov, da so med napadalci tudi sveži migranti, prosilci za azil, preveč neugodna, politično nekorektna za nemško vlado, ki je še do nedavnega imela zelo odprt odnos do migrantov?

V poročilu policista se nadalje bere, da je »večina napadalcev pred kratkim vstopila v Nemčijo«, kar so razbrali iz njihovih dokumentov.

Policist je zabeležil tudi opazko, da je bilo na kraju neredov premalo policistov, ki niso uspeli umiriti množice. »Lahko bi bilo tudi več mrtvih,« še zapiše policist, ki dodaja, da v kaosu niso mogli zaščiti vseh žensk.

"Povabila nas je gospa Merkel"

Nekateri med napadalci so se očitno še zabavali in arogantno sikali: »Nič nam ne morete. Sem iz Sirije. Do mene morate biti prijazni, saj me je povabila gospa Merkel«.

Doslej je policija prijela 15 osumljencev, 14 je Sircev, eden pa je iz Afganistana.