Slovenija

OMV kupuje Hoferjeve bencinske servise

STA
7. 1. 2016, 20.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Avstrijska naftna družba OMV namerava v času padanja svetovnih cen nafte okrepiti svoj položaj na domačem trgu bencinskih servisov. Danes je pri varuhu konkurence priglasila že v decembru napovedani nakup 66 Hoferjevih bencinskih servisov v lasti avstrijske družbe FE-Trading. Ta bo prodala tudi šest servisov v Sloveniji.

Profimedia

OMV ima v Avstriji trenutno približno 340 bencinskih servisov za zasebne kupce.

Po kakšni ceni lastniki družbe FE-Trading družbi OMV prodajajo 66 diskontnih bencinskih servisov, ki stojijo na parkiriščih trgovske verige Hofer v Avstriji, ni znano. Prodali pa bodo tudi še šest bencinskih servisov v Sloveniji.

Ustanovitelj družbe FE-Trading iz Salzburga Markus Friesacher je povedal, da gre za odličen posel. "Imel sem tudi ponudbe iz tujine, najboljša rešitev zame in Hofer pa je bila OMV-jeva ponudba," je pojasnil. Kot je zagotovil, bodo vsi zaposleni ohranili delovna mesta in na videz se ne bo ničesar spremenilo.

Friesacher je s svojo družbo FE-Trading odprl prvo diskontno Hoferjevo bencinsko črpalko leta 2009 v Salzburgu. Mediji so ga označili za "pionirja poceni bencina".

Po poročanju spletnega portala Nachrichten.at s tem sicer ni ničesar zaslužil. Vsaj tako je mogoče razbrati iz zadnjega dostopnega poslovnega poročila. Pri 202,15 milijona evrov prihodkov v letu 2014 je bil rezultat iz poslovanja negativen.