Svet

Obtožen še šesti osumljenec zaradi napadov v Parizu

STA
27. 11. 2015, 18.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V Belgiji so danes obtožili šestega osumljenca zaradi terorizma v povezavi s terorističnimi napadi v Parizu, je sporočil državni tožilec. Prijeli so ga v četrtek v Bruslju in ga po zaslišanju obtožili terorističnih umorov in sodelovanja dejavnostih teroristične organizacije, je dodal. Drugih podrobnosti niso navedli.

Interpol
Mohamed Abrini

Pred njim so belgijske oblasti pet oseb obdolžile vpletenosti v teroristične dejavnosti in jih preventivno pridržale v okviru preiskave terorističnih napadov v Parizu 13. novembra, ki so zahtevali 130 življenj. Dva osumljenca, ki so ju prijeli v torek, pa so danes za en mesec pridržali v priporu.

Eden med njima je Francoz Ali Oulkadi, ki je glavnega osumljenca za napade v Parizu Salaha Abdeslama peljal po Bruslju dan po napadih v Parizu. Njegov odvetnik trdi, da ga je peljal, ne da bi vedel, v kaj je bil vpleten.

Belgijski pravosodni organi so v okviru teroristične preiskave izdali tudi dve mednarodni tiralici, eno za Abdeslama, drugo pa za njegovega domnevnega pomagača Mohameda Abrinija, ki so ga videli v družbi Abdeslama dva dni pred napadi v Parizu.