Svet

Terorist Salah tik ob slovenski meji??!

27. 11. 2015, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pordenone je italijansko mesto, ki se nahaja v regiji Furlanija Julijska krajina, ki meji prav na Slovenijo. Včeraj je mirno mestece, z nekaj več kot 51.000 prebivalci doživljalo pravo obleganje. Razlog? Salah Abdeslam.

Messaggero Veneto
Salah Abdeslam

V mirnem italijanskem mestu se je včeraj odvijala prava nočna mora. Prebivalci stanovanjskega predela so nekje okoli 19.30 z grozo gledali, kaj se dogaja pred njihovimi očmi. Kar naenkrat je bila ulica polna protiterorističnih specialcev, saj so ti prejeli informacijo, da naj bi se eden od trenutno najbolj iskanih ljudi na svetu Salah Abdeslam, zatekel prav v eno od stanovanj.

Messaggero Veneto
Prestrašeni ljudje na ulici

Napetost je bila na vrhuncu in umirjena ulica je kar naenkrat postala center boja proti terorizmu. Vojaki in specialci so pregledali čisto vsa stanovanja, kjer naj bi premetali čisto vse in pregledali vsak kvadratni meter vsake stavbe. Našli pa niso ničesar.
Napadalca, ki je sejal smrt v pariškem gledališču Batalcan, ni bilo nikjer. Tudi nobene sledi, da bi sploh kdaj koli tam bil.

Čeprav so policisti dobili več informacij, da naj bi se Salah skrival prav tam, ga enostavno niso našli. Mirno mestece je danes zjutraj spet zaživelo kot ponavadi, vendar prebivalci so spoznali, kako je živeti v obsedenem stanju. Ljudje so še zmeraj prestrašeni, saj se bojijo, da je bila informacija o tem, da se teroristi skrivajo prav v njihovem mestu, resnična … In če je bila, se je Salah že zatekel nekam drugam, od slovenske meje bi ga v tem primeru ločilo le nekaj več kot 90 km.