Svet

VIDEO: Spregovoril junak, ki je pred Bataclanom rešil nosečnico

G.G.
17. 11. 2015, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Enega od posnetkov dogajanja izpred koncertne dvorane Bataclan v Parizu je posnel novinar Le Monda. Na njem je videti tudi nosečnico, ki je visela z okna in se še komaj držala za okensko polico.

YouTube
Nosečnica se je še komaj držala za okensko polico.

Ko ji je že zmanjkovalo moči, je eden od obiskovalcev koncerta, ki je se med streljanjem skril, stekel do nosečnice, jo dvignil in s tem rešil pred padcem na ulico.

Dan po napadih je nosečnica prek družbenih mrež vzpostavila stik s svojim rešiteljem in se mu še zahvalila za pogumno dejanje.

Sebastian, kot je ime njenemu rešitelju, je za Daily Mail povedal, da je med begom iz dvorane slišal klice na pomoč. »Kričala je, da je noseča in prosila, naj jo nekdo prime, če ne bo mogla več zdržati,« se spominja Sebastian, ki je stekel do nje in jo rešil pred padcem.

Takrat pa ga je spreletel srh. Nekaj ga je dregnilo v nogo. Bila je cev puške, s katero so mu teroristi veleli, naj se uleže na tla. Toda zgodil se je skoraj čudež. Teroristi ga niso ustrelili, zahtevali so, da mora poklicati medije, ker so se želeli teroristi pogovarjati z novinarji. Kmalu zatem se naj bi začela pogajanja s policisti, teroristi pa so zagrozili, da bodo vsakih pet minut ubili po enega talca.

Policija uradno ni potrdila, da so potekali pogovori s teroristi. Policisti so nekaj čez polnoč vstopili v dvorano, takrat pa so se trije napadalci že razstrelili in povzročili še večje število žrtev.