Svet

Zlomil se je, ko je dejal: Izkrvavel je v tišini, da bi rešil tiste okoli sebe

J.P.
26. 11. 2015, 10.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kalifornijski rokerji Eagles of Death Metal hočejo biti prva skupina, ki bo igrala v gledališču Bataclan, ko bo to znova odprlo vrata po terorističnem napadu 13. novembra.

Twitter
Nick Alexander je izkrvavel v tišini.

Jesse Hughes, pevec skupine Eagles of Death Metal, je v obsežnem intervjuju dejal, da hoče svoje življenje preživeti smejoč s prijatelji. »Komaj čakam, da se vrnem v Pariz. Komaj čakam, da spet igramo. Hočem priti nazaj. Hočem, da smo prva skupina, ki bo igrala v Bataclanu, ko se spet odpre,« je dejal Hughes. »Bil sem tam, ko je za minuto vse utihnilo. Tja so šli naši prijatelji in umrli. Jaz bom šel tja in živel.«

Zajem zaslonske slike
Josh Homme in Jesse Hughes

Samo v Bataclanu je v enem od napadov, ki so se 13. novembra zgodili v Parizu, umrlo 89 ljudi. V spodnjem intervjuju je vsak član skupine podrobno opisal, kako so si rešili življenje, in ubesedil grozote, ki jim je bil priča.

Glasbeniki so se nadalje poklonili članu svoje ekipe, Britancu Nicku Alexandru, ki je skrbel za prodajo. 36-letnik je v napadu utrpel strelne rane, a je kljub bolečinam ostal tiho, da ne bi pritegnil pozornosti strelca in tako ogrozil tistih okoli sebe. Hughes, povsem na robu solz, je ob tem dejal: »Mislim na Nicka, ki je zaščitil svoje prijatelje. Ostal je tiho, dokler ni izkrvavel, ker ni hotel, da jo še kdo drug skupi.«

Skupina, ki je bila na turneji, nima druge izbire, kot da jo dokonča, je dejal Josh Homme, eden od ustanoviteljev Eagles of Death Metal, ki pa v času napada ni bil v Parizu. »Imamo skladbo 'I Love You All The Time'. Če si country glasbenik, če si v death metalu, če si DJ, ni pomembno, priredi skladbo, mi pa bomo darovali licenčnino,« je poudaril Homme.