Svet

Po preplahu, zaradi katerega je bila odpovedana tekma, bombe niso odkrili

STA
18. 11. 2015, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V preiskavi po preplahu, zaradi katerega so v torek v nemškem Hannovru odpovedali prijateljsko nogometno tekmo med Nemčijo in Nizozemsko, niso našli morebitne bombe, prav tako niso izvedli nobene aretacije.

Twitter
Ponoči je bilo v mestu mirno, iskanje morebitnih osumljencev pa se nadaljuje.

Tekmo, ki naj bi se je udeležila tudi nemška kanclerka Angela Merkel, so v torek zvečer odpovedali kmalu potem, ko so na stadion spustili prve gledalce.

Twitter
Po navedbah predstavnikov oblasti naj bi obstajala resna grožnja bombnega napada.

Po odpovedi tekme je stekla intenzivna preiskava, v kateri so preiskali več sumljivih predmetov, a eksplozivne naprave niso našli.

Po navedbah predstavnikov oblasti naj bi obstajala resna grožnja bombnega napada. Namig za to naj bi prišel od ene od tujih obveščevalnih služb. Tako Spiegel kot Bild sta poročala, da je bila vir francoska obveščevalna služba.

Po odpovedi tekme je stekla intenzivna preiskava, v kateri so preiskali več sumljivih predmetov, a eksplozivne naprave niso našli. Prav tako niso nikogar aretirali.

Ponoči je bilo v mestu mirno, iskanje morebitnih osumljencev pa se nadaljuje.

Prav nogometna tekma je bila ena od tarč terorističnih napadov, ki so minuli petek pretresli Pariz. Napadalcem sicer ni uspelo vstopiti na stadion Stade de France, na katerem sta se na prijateljski tekmi pomerili reprezentanci Nemčije in Francije.