Svet

Takoj po rojstvu dvojčkov je izvedela za tragedijo

G.G.
4. 11. 2015, 13.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Rojstvo otroka je lahko najbolj čudovit trenutek v življenju, a za 47-letnega Andreasa Markusa iz okolice Dunaja je bilo razburjenje usodno.

Fotopeter.at
Alina Markus in njeni otroci.

Njegova soproga Alina, po rodu Ukrajinka, je 11. oktobra v dunajski bolnišnici na svet spravila dvojčka. Markus je bil med porodom doma v Schwechatu. Ko je slišal radostno novico, se je močno razveselil. Toda na žalost njegovo srce ni preneslo razburjenja. Pred očmi 10-letne hčerke je doživel infarkt.

Hčerka je poklicala na pomoč in Andreasa so hitro odpeljali v bolnišnico. Pomagati pa ni niso mogli. Le nekaj minut po rojstvu njegovih dvojčkov, je sam umrl.

Zdravniki so s tragično novico seznanili njegovo soprogo, ki je po porodu še ležala v postelji. Alina je bila šokirana. Ni mogla dojeti, kako grdo se je z njeno družino poigrala usoda.

V naslednjih dnevih so ji pomagali s psihološkim svetovanjem, najhuje pa je bilo, da se ji je odpovedala družina pokojnega soproga. Lokalna skupnost se je zato organizirala in z različnimi dogodki zbirajo sredstva za Alino in njeni hčerki, ki bodo brez pomoči težko preživele.