Črna kronika

VIDEO: Letalo padlo na avtocesto in trčilo v tovornjak

M.J.
4. 11. 2015, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Bivši manager ameriške trgovske verige Walmart je zasilno pristal sredi ceste in poleg šole v ameriški zvezdni državi Arkansas. Pristati je moral zaradi odpovedi mazalnega sistema na njegovem letalu.

Lokalna policija
V letalu sta bila poleg Simona še dva potnika.

Bill Simonje odprl padalo, ki omogoča, da letalo relativno varno pade na tla. In to se je tudi zgodilo na avtocesti Arkansas 16 in v neposredni bližini srednje šole v Fayettevilleu.

Medtem, ko je padalo preprečilo najhujši scenarij, je bil pristanek vse prej kot prijeten. V letalu sta bila poleg Simona še dva potnika, vsi trije pa bili med pristankom poškodovani. Poškodovana je tudi ženska, katere tovornjak je ob pristanku zadelo letalo. Vse so odpeljali v bolnišnico.

Kako hudo so poškodovani sicer ni znano, so pa lokalni mediji poročali, da se je Simon poškodoval med odprtjem zračne blazine v letalu.

Simon je bil vodja poslov Walmarta za celotno območje ZDA in sicer med leti 2010 in 2014. Iz srednje šole, pred katero je letalo pristalo, so sporočili, da so veseli, da v nesreči nihče ni bil smrtno poškodovan.