Svet

VIDEO: Pozor! Nova droga na ulicah

M.J.
5. 8. 2015, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Policisti na ulicah New Yorka in tudi že v ostalih mestih se borijo z novo vrsto sintetične marihuane, ki so jo poimenovali K2, uporabnikom pa daje občutke nadnaravnih moči. Poleg tega povečuje občutek toplote oziroma temperature, zato so tisti, ki so drogo zaužili, običajno goli. Ker je poceni, je izredno priljubljena med brezdomci, kar pa še dodatno otežuje delo policije.

YouTube

»Ko so pod vplivom te droge, so ljudje zelo nedojemljivi, ne čutijo bolečine in imajo občutek nadnaravnih moči. Zaradi tega se lahko tudi resneje poškodujejo,« je na novinarski konferenci dejal policist Bill Bratton.

Obenem so objavili tudi videoposnetka dveh moških, ki sta se slekla do golega. Eden izmed njih je sredi New Yorka počepnil in tolkel po asfaltu, medtem ko je drugi s pestjo razbil ograjo. Potrebni so bili trije policisti, da so ga obvladali.

YouTube

No, sintetična marihuana pa ne predstavlja problema samo v New Yorku, temveč so zabeležili že več podobnih primerov tudi drugod po svetu in Evropi. Proizvajajo jo s pomočjo kemikalij, ki imajo podoben učinek kot THC, meša pa se jo z marihuano. Prodajajo jo v manjših paketih, zaužiti pa jo je moč s pomočjo kajenja, ali pa je spiti kot čaj. Oblasti so zabeležile tudi že nekaj smrtnih primerov.