Črna kronika

V Prekmurju zaradi trgovine z drogami priprli sedem oseb

T.C.
31. 7. 2015, 13.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Murskosoboški policisti in kriminalisti so v sodelovanju z mariborskimi kolegi prejšnjo sredo v sedmih hišnih preiskavah zasegli prepovedano drogo kokain, heroin, konopljo, metadon in denar.

Policijska uprava Novo mesto

Policijska uprava Novo mesto

Prostost so odvzeli osmim osebam. Dan pozneje je preiskovalni sodnik šestim odredil pripor, zoper eno osebo pa hišni pripor, so sporočili s PU Murska Sobota.

Kot so še pojasnili na Policijski upravi (PU) Murska Sobota, so hišne preiskave opravili na področju njihove in mariborske policijske uprave.

Murskosoboški kriminalisti so sicer kazniva dejanja preiskovali od druge polovice lanskega leta, osmim osebam pa so prostost odvzeli zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskavo je vodilo in usmerjalo okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

Pretekli četrtek so k dežurnemu preiskovalnemu sodniku privedli sedem oseb, vsi so državljani Slovenije, stari med 27 in 69 let, zoper vse pa je sodnik odredil pripor.

Arhiv Svet24