Svet

Kaznovan, ker ni izplaknil. Gredo zakoni o psih v javnosti že predaleč?

tp
20. 7. 2015, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Je možno, da gredo zakoni o psih na javnih površinah morda že predaleč ali pa se bodo morali lastniki psov še navaditi na dodatno čiščenje za svojim ljubljenčkom?

Facebook

Te dni je 33-letni Cristian iz Milj (Italija) dobil precej nenavadno kazen, ko je odšel na sprehod s svojim pasjim prijateljem. Kot poroča časnik Il Piccolo, so mu policisti izdali globo, ker je njegov labradorec Bacco svojo malo potrebo opravil na javni gredici, kar za psa seveda ni nič nenavadnega. Občina namreč določa, da mora imeti vsak skrbnik pri sprehodu s psom pri sebi poleg vrečke za iztrebke tudi steklenico z vodo, s katero bo izplaknil urin za svojim ljubljenčkom.

NOV PRAVILNIK

Pravilnik, ki je mnoge presenetil, saj med drugim določa tudi prepoved hranjenja živali z ostanki hrane na ulici, z določilom, da naj bi slednje ogrožalo splošno zdravje ljudi. »Mislil sem, da sta turista, ki me bosta povprašala za kakšno informacijo. Na koncu pa sem se soočil z realnostjo, da sta policista, ki me bosta oglobila. Napovedala sta mi globo, ker moj pes lula na zeleno površino in s seboj nimam steklenice vode,« je ogorčeno povedal skrbnik, ki je sicer vedel, da bi vodo moral imeti s seboj, a je verjel, da to pravilo velja samo za središče mesta. Obrazložil jima je, da ni v starem mestnem jedru, kjer je to absurdno pravilo predvideno, ampak zunaj njega.

KAZEN

Njegove obrazložitve niso zadoščale, zato sta mu izdala plačilni nalog v višini 20 evrov. »Za psa take rasti, kot je moj, ena steklenica ni dovolj. Sprašujem se, ali naj na sprehod s seboj nosim kontejner vode? Polivanje urina z vodo pa madež le dodatno razširi in po mojem mnenju ne reši ničesar,« je za lokalni časopis svoje začudenje izrazil krajan. Zatrdil je, da Milje vse bolj postajajo mesto, kjer psi očitno niso dobrodošli, in kdo ve, morda bodo naslednji na udaru ljudje.